14 Mart 2010 Pazar

KEŞKÜL

Malzemeler:

500 ml.Süt
1yumurta sarısı
12o gr. Şeker
15 gr. Buğday nişastası
20 gr.buğday nişastası veya toz badem

Yapılışı:

Nişasta hariç tüm malzemeyi sütün içine ekleyin. nişastayı 60 gr. su ile sulandırın.ve kaynayan sütün içine ekleyin biraz karıştıraka kaynatın ve hindistan cevizini ekleyerek 10 dakika kaynadıktan sonra ateşten alın. keşkülü bir sürahiye koyun hava kabarcıklarının oluşması için yüksekten azar azar köpürterek dökün.arzunuza göre badem tarçın ile süsleyebilirsiniz. ben sade sevdiğim için süslemedim.

Afiyetler olsun ...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.