Malzemeler
500ML Süt
1 Yumurta
20gr. Buğday nişastası
1 veya 2 diş damla sakızı isteğe göre
40gr. Pirinç
120gr. Şeker (yarım su bardağı kadar )
Yapılışı
Pirinci ayır haşlayın. Nişasta hariç Tüm malzemeyi sütün içine ekleyin ve kaynatın. bir iki diş damla sakızınıda koyun.Nişastayı 60 gr.su ile sulandırın.Süt kaynamaya başladıktan sonra nilastayı da ekleyin ve 1 dakika kadar karıştırarak kaynatın. Pirincide ekleyip karıştırdıktan sonra ocaktan alıp kaselere koyun. Sütlacı 250 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Yarım kilo sütten güveç kaselerinde 4-5 kase normal kasede 5-6 kase sütlaç çıkmaktadır.
Afiyetler olsun .
500ML Süt
1 Yumurta
20gr. Buğday nişastası
1 veya 2 diş damla sakızı isteğe göre
40gr. Pirinç
120gr. Şeker (yarım su bardağı kadar )
Yapılışı
Pirinci ayır haşlayın. Nişasta hariç Tüm malzemeyi sütün içine ekleyin ve kaynatın. bir iki diş damla sakızınıda koyun.Nişastayı 60 gr.su ile sulandırın.Süt kaynamaya başladıktan sonra nilastayı da ekleyin ve 1 dakika kadar karıştırarak kaynatın. Pirincide ekleyip karıştırdıktan sonra ocaktan alıp kaselere koyun. Sütlacı 250 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Yarım kilo sütten güveç kaselerinde 4-5 kase normal kasede 5-6 kase sütlaç çıkmaktadır.
Afiyetler olsun .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.