27 Mart 2010 Cumartesi

PAZI DOLMASI

MALZEMELER:

1 Kilo Pazı
500 gr. Az yağlı kıyma
1 kase Pirinç
1 Çorba kaşığı salça
1 Adet kuru soğan
1\2 Demet maydonoz
1 Çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber

YAPILIŞI:
Pazı yapraklarını az tuzlu suda haşlayın ve süzün.kıymayı soğan pirinç salça ve baharatlar ile iyice yoğurun.Hazırladığınız harcı pazı yapraklarının içine koyarak sarın .Tencerenin içine yerleştirip yağlı ve salçalı suda pişirin.Pişiririken dolmaların üzerine açılmaması için kapak kapatmayı unutmayın.




AFİYETLER OLSUN...

14 Mart 2010 Pazar

METROLU KROKANLAR

Malzemeler:

4 tane metro çikolata
4 kaşık bal
4 kaşık tereyağ
Yarım paket kahvaltılık mısır gevreği

Yapılışı:
Metro tereyağ bal bir tencerenin içine konularak benmari usülü eritilir. iyice eriyince mısır gevrekleri ilave edilerek karıştırılır. mufin kalıplarına kaşık ile koyarak servis edilir .
metro,metrolu tatlı, çikolata, tatlı, krokanlar, krokan, metro krokan, metrolu krokan, metrolu mısır gevrekli tatlı, mısır gevreği
Afiyetler olsun...

KEŞKÜL

Malzemeler:

500 ml.Süt
1yumurta sarısı
12o gr. Şeker
15 gr. Buğday nişastası
20 gr.buğday nişastası veya toz badem

Yapılışı:

Nişasta hariç tüm malzemeyi sütün içine ekleyin. nişastayı 60 gr. su ile sulandırın.ve kaynayan sütün içine ekleyin biraz karıştıraka kaynatın ve hindistan cevizini ekleyerek 10 dakika kaynadıktan sonra ateşten alın. keşkülü bir sürahiye koyun hava kabarcıklarının oluşması için yüksekten azar azar köpürterek dökün.arzunuza göre badem tarçın ile süsleyebilirsiniz. ben sade sevdiğim için süslemedim.

Afiyetler olsun ...

SAKIZLI FIRIN SÜTLAÇ


Malzemeler

500ML Süt
1 Yumurta
20gr. Buğday nişastası
1 veya 2 diş damla sakızı isteğe göre
40gr. Pirinç
120gr. Şeker (yarım su bardağı kadar )

Yapılışı

Pirinci ayır haşlayın. Nişasta hariç Tüm malzemeyi sütün içine ekleyin ve kaynatın. bir iki diş damla sakızınıda koyun.Nişastayı 60 gr.su ile sulandırın.Süt kaynamaya başladıktan sonra nilastayı da ekleyin ve 1 dakika kadar karıştırarak kaynatın. Pirincide ekleyip karıştırdıktan sonra ocaktan alıp kaselere koyun. Sütlacı 250 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Yarım kilo sütten güveç kaselerinde 4-5 kase normal kasede 5-6 kase sütlaç çıkmaktadır.


Afiyetler olsun .

ÇİKOLATALI KEK


Malzemeler
2.5 Su bardağı un
1\4 Su bardaı kakao
1 Çay kaşığı karbonat
3\4 Çay kaşığı tuz
1\2 Su bardağı kefir süt olabilir
1\2 Su bardağı krema
200gr. İnce kıyılmış çikolata
225gr. Tereyağ ve kalıbı yağlamak için az miktar yağ (oda sıcaklığında )
4 Yumurta sarısı ve bir yumurtanın beyazı
1 Çay kaşığı vanilya özütü (normal vanilya kullandım )

Yapılışı

Fırını 170 derecede ısıtın.
2.5 litre hacmindeki ( 10 bardak su almalı )Kek kalıbınızı yağlayın.(Bu kadar büyük hacimli bir kalıbınız yoksa merak etmeyin ben kek hamurunu ikiye böldüm birazını kalıba bir kısmınıda küçük bir borcama döktüm. ) Büyük bir kaba un,tuz,kakao ve karbonatı eleyin.

Kremayı orta boy tencerede kaynama noktasına gelince ocaktan alıp ince doğradığınız çikolatayı ekleyin ve eriyene kadar karıştırdıkran sonra kefir yada sütü ekleyin.Oda sıcaklığına gelene kadar dolapta bekletin.

Oda sıcaklığına gelen tereyağ ve şekeri mikser yardımı ile çırpın.yumurtaları teker teker ekleyerek çırpmaya devam edin. vanilyanızı yada vanilya özütünü ilave ederek çırpmaya devam edin. Kuru ve ıslak malzemeleri dönüşümlü olarak kaba eklemeye devam edin.(arada çırpmaya devam edin (Önce unlu karışımın 1\3 ü sonra kremalı karışımın yarısı unlu karışımın yarısı Unlu karışımın 1/3 ü keramalı karışım Şeklinde çırpmaya devam edin.)

Yağlı kalıba döküp fırına verin.55-60 dakikapişirin .Kürdan yardımı ile kontrol edin. kürdan kuru işe pişmiş demektir. Islak ise 5 dakikada bir kontrol edin.

Keki servis tabağına alıp oda sıcaklığına gelmesini bekleyin.

ÇİKOLATA SOSU

Malezemeler
120gr. İnce doğranmış bitter çikolata
1\2 Su bardağı krema
2 Çorba kaşığı mısır şurubu
1\2 Yemek kaşığı tereyağ

Yapılışı
Kremayı kaynama noktasına getirin ateşten alın.Bitter çikolatayı ekleyerek eriyene kadar karıştırın. tereyağ ve şurubu ekleyip karıştırın .ve oda sıcaklığına gelen kekinizin üzerine dökün

NOT: Bu tarif cafe fernando`dan alınmıştır :) ve ben itiraf ediyorum böyle lezzetli bir kek yemedim küçük bir hile yaptım ve kekin süslemesi için hazır çikolata sosu kullandım .Evinizi saran kakao kokusuna dikkat komsular kapınızda sıra oluşturabilir :)


Afiyetler olsun.