24 Ocak 2010 Pazar

Zencefilli Kek

Malzemeler:

4 Adet yumurta,
1 Su bardağı süt,
1 Su bardağından iki parmak eksik sıvı yağ,
1,5 Su bardağı un,
1 Paket kabartma tozu,
1 Çay kaşığı tarçın,
2 Çay kaşığı zencefil,
1 Su bardağı toz şeker,
Yeteri kadar ceviz.

Yapılışı:
Ön hazırlık olarak fırınımızı 180 derecede ısıtarak başlayalım. Kalıbımızı yağlayıp bekletelim. Yumurta vanilya ve şekeri 10 dakika çırpalım.ayrı bir kabın içine unu zencefili ve kabartma tozunu eleyerek karıştıralım. Yumurtalı karışımın içine sütü ve yağı ekleyip 5 dakika çırpalım.unlu karışımı ve cevizi ekleyip tahta kaşık ile karıştırdıktan sonra kalıbımıza döküp 1 saat pişirelim. Soğuyunca servis yapalım.

Afiyetler olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.