27 Mart 2010 Cumartesi

PAZI DOLMASI

MALZEMELER:

1 Kilo Pazı
500 gr. Az yağlı kıyma
1 kase Pirinç
1 Çorba kaşığı salça
1 Adet kuru soğan
1\2 Demet maydonoz
1 Çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber

YAPILIŞI:
Pazı yapraklarını az tuzlu suda haşlayın ve süzün.kıymayı soğan pirinç salça ve baharatlar ile iyice yoğurun.Hazırladığınız harcı pazı yapraklarının içine koyarak sarın .Tencerenin içine yerleştirip yağlı ve salçalı suda pişirin.Pişiririken dolmaların üzerine açılmaması için kapak kapatmayı unutmayın.




AFİYETLER OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.