8 Şubat 2010 Pazartesi

Beze


Malzemeler:
3 Adet yumurta akı,
3 Çay bardağı şeker,
1 Fiske tuz,
2-3 Damla limon suyu.

Yapılışı:
Tencereye yumurta akını, şeker ve tuzu Koyuyoruz limon suyunu ekleyip, kısık ateşte önce yavaş sonra hızlıca 8 dakika kadar çırpalım. Kıvamı yoğunlaşıp hafifçe dibi tutmaya başlayınca ocaktan alalım.
15 dakika kadar daha çırpmaya devam edelim. kaşığa alınca kaşıktan dökülmeyecek kıvama gelmesi gerekir.
Yapışmaması için yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye krema sıkacağı veya kaşık yardımı ile şekil verelim.
Tepsiyi soğuk fırına 110 derecede 45-50 dakika pişirelim.
Bezelermiz; ılınana kadar fırını kapağını açmayalım.
Soğuduktan sonra oda sıcaklığında 2 saat kadar bekletelim.

Afiyetler olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.