27 Şubat 2010 Cumartesi

Şekerpare

Malzemeler:
250 gr. Un
125 gr. Margarin (oda sıcaklığında )
40gr. İrmik
1 adet Yumurta
75gr. Pudra şekeri
10gr. Kabartma tozu

Şerbet için malzeme:
400ml. su
400gr.şeker
Yarım limon (Limonun birazını sıkın bir kısmınıda şerbetin içine atın)

Yapılışı:
Un'u tezgaha dökerek ortasını havuz gibi açın.Yağı ve yumurtayı unun ortasında iyice yoğurun.
Yavaş yavaş unuda karıştırarak yoğurmaya devam edin. Diğer malzemeyi yani pudra şekeri ve kabartma tozunu irmiği ekleyerek yoğurun hamurunuz toparlanınca hamuru yoğurmayı bırakın . (Püf noktası: hamuru elinize küçük parçalar halinde alıp avuç içinde ezerek yoğurun şekil verin.hamurun renginin beyazladığını göreceksiniz.:Bu şekilde yoğurma çatlamayı önler ayrıca fındığınızı hamuru kurutmadan hemen koyun buda çatlamayı önler. )Fırınınızı 140 derecede ısıtın 1o dakika şekerpare'lerimiz yayılana kadar daha sonra 180 derecede pişirin.Fırının orta bölümünde pişirebilirsiniz.

Şerbeti dökerken şekerparemiz ve şerbetimiz ikisininde sıcak olmasına dikkat edelim.Eğer şerbetin hepsini çekmez ise üzerini kapatabilirsiniz. Özellikle tepe kısmının şerbeti alması lazım.

Afiyetler olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.