8 Şubat 2010 Pazartesi

Peruk Böreği


Hamur İçin Malzemeler:
1 Kilo Un
1 Su bardağı Sıvı Yağ,
1 Tane sana yağı,
3 Adet yumurta,
2 Su bardağı yoğurt,
1 Tatlı kaşığı karbonat.

İç İçin Malzeme:
250 Gram orta yağlı kıyma,
1 Adet orta boy soğan,
2 Adet orta boy patates,
1 Çay bardağı su,
İsteğe göre karabiber ve tuz.

İç Malzeme Hazırlanışı:
İçini hazırlamak için soğanlarınızı rendeleyin ve patatesleri küp küp doğrayın ve 1 çay bardağı su ilave edin.

Yapılışı:
Öncelikle katı yağı eritip içine sıvı yağın, yoğurdu ekleyin, karışımın içine yoğurdu ve 3 yumurtayı ekleyin.
Karışımın içine 1 kilo kadar un ve tuz karıştırıp kulak memesinden daha yumuşak bir hamur elde edin.
Hamurunuzdan küçük parçalar koparıp merdane ile açın iç malzemesini koyun ve Üzerini büzerek kapatın. 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Afiyetler olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.