13 Şubat 2010 Cumartesi

Mutfakta hayatımızı kolaylaştıracak pratik bilgiler.


**Satın aldığınız kiviler sert ve ham ise bir gece boyunca plastik bir torbada elma veye armut ile saklayınız.

**Salatınızın daha lezzetli olmasını isterseniz,öncelikle limonu veya sirkeyi tuz ile karıştırıp dökmeli daha sonra zeytinyağı ilave etmelisiniz.

**Sosislerin çatlamadan kızartmak için;bir kaç yerinden iğne ile delmeniz yeterli olacaktır.

**Domates'in kabuğunu daha kolay soymak için kaynar suya batırıp bıçağın tersini domatesin yüzeyinde ağır ağır gezdirmeniz yeterli olacaktır.

**Tuz bazen sütü keserbu nedenle beşamel sos ve diğer sütlü soslara kıvamı bulduktan sonra
tuz ekleyin.

**Eğer ekmeğinizi evde yapıyorsanız i.çine koyacağınız az miktarda haşlanmış patates çabuk bayatlamasını önleyecektir.

** Yaptığınız salça çok sulu olursa içine bir miktar rendelemiş ekmek ilave ederek 1 kaç dakika daha pişirebilirsiniz.

** Tereyağınız kızartırken yanmasını engellemek içine içine bir damla zeytinyağı koymanız yeterli olacaktır ....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.