8 Şubat 2010 Pazartesi

Kısır


Malzemeler:
Yarım paket köftelik bulgur,
1/2 Çay bardağı sıvı yağ,
2 Diş sarımsak,
2 Orta boy soğan,
2 Dolu yemek kaşığı biber salçası,
2 Dolu yemek kaşığı domates salcası,
Çeşitli yeşillik ( sadece maydonosu tercih) ederim,
8-10 Tane turşu,
İsteğe göre yeşil soğan.

Yapılışı:
Bulguru yıkayın.tencereye koyun. üzerine bulgurun hizasından az olacak şekilde kay
nar su ekleyin.Tencerenin kapağını kapatıp demlendirin. doğradığınız soğanları yağda pembeleşene kadar kavurun,sarımsak ekleyebilirsiniz .İçine salça ekleyip ezin(yağ ekleyin.yağ ölçüsü vermeyeceğim çünkü herkesin tercihi farklı olabliliyor.)bu yağı pişen bulgurun içine ekleyip karıştırın.yeşillik turşu doğrayın arzunuza göre domates koyabilirsiniz.

Afiyetler olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.