13 Şubat 2010 Cumartesi

Kuru patlıcan dolması


Malzemeler:
40 tane kuru patlıcan patlıcan
2,5 Su bardağı pirinç
2 Adet soğan
1 Baş sarımsak
2 Yemek kaşığı domates salçası
2 Yemek kaşığı biber salçası
Limon suyu ve limon tuzu
Bir demet maydonoz
Tuz ,karabiber
3,5 Su bardağı su
1 su bardağı zeytinyağ

Yapılışı:
Patlıcanları yıkayıp,yumuşayana kadar kaynatalım.Soğanları ince ince doğradıktan sonra sarımsakları rendeleyelim.1 su bardağı zeytinyağda Soğanları biraz kavurduktan sonra pirincimizi ekleyelim. (Zeytinyağlı dolma gibi çok fazla kavurmaya ve pişirmeye gerek yok. ) Salça,maydonoz, limon tuzu'nu ekleyin en son 4 su bardağı suyu 'da ekleyerek pirinçler suyunuu çekene kadar pişirin.Patlıcanların içini tatlı kaşığı yardımı ile çok sıkı olmayacak şekilde yarısına kadar dolurun.( pirinçler sıkıştığı için taşabilir .) ayrıca pirinçlerin dışarı çıkmaması için ağzını kapatın. Hazırladığınız dolmaları tencereye alın. Üzerine bir tabak kapatarak üstüne basıtrıp 3,5 su bardağı ekleyerek pişirin.

Afiyetler olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.