22 Şubat 2010 Pazartesi

Rulo Pasta

Malzemeler:
Pandispanya'nın tarifi:

3 Adet yumurta,
1 çay bardağı toz şeker,
1 çay bardağı un,
1 kahve fincanı kakao,
15 ml. su,
10 gr (2 tatlı kaşığı) marmelat,
1 tatlı kaşığı kabartma tozu,
1 çaykaşığı vanilya,
1 çay kaşığı tuz.

Yapılışı:
Fırnı 180 derece ısıtıp tüm malzzemeyi mikser kabına koyun.ve yaklaşık 1o dakika karışım kabarıncaya kadar pişirin. yağlı kağıt serilmiş 40x30 cm ölçülerinde tepsiye hamur karışımını yayın.Eşit şekilde tepisye yaymaya dikkat edin ince bir kek oluyor ancak oldukça lezzetli :)kek pişince yağlı kağıt yardımı ile gevşek bir rulo yapın.(çok sıkı sararsanız kekiniz yırtılma ihtimali yüksek deneyenler bilir.)

Krema için malzemeler:
500 ml. Süt,
100 gr. Şeker,
1 Kahve fincanı kakao,
25 gr. Bitter çikolata,
1 kahve Fincanı un,
2 Adet yumurta.

Kremanın yapılışı:
Süt ve toz şekerin yarısını kaynatın.Şekerin kalan yarısı ile yumurtaları iyice çırpın.üzerine unu ilave edin .Kalan sütü unlu karışıma ekleyerek karıştırın.Kaynamakta olan süte ilave ederek kaynatmaya devam edin.Kakao ve küçük parçalara ayırdığımız çikolatayı ekleyerek soğumaya bırakın .Kullanmadan önce kremayı orata ateşte 2 dakika çırpın.

Süsleme için ganaş sos
Malzemeler:


250 ml Süt,
3 yemek kaşığı saralle ve biraz bitter çikolata.

Yapılışı:
Kremayı ocakta kaynatın.Saralle ve bitter çikolata parcalarını ekleyerek karıştırın.

Afiyetler olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.