27 Şubat 2010 Cumartesi

Peynir tatlısı

Malzemeler:
100gr. Tuzu alımış peynir (bir gece önceden suda bekletin yada bandırma lor peyniri kullanın.)
90gr. Un
50gr.Margarin
40gr. Nişasta
12gr. Kabartma tozu
1 Yumurta

Şerbet için malzeme:
Peynir ve margarini iyice ezin.İçine yumurtayı kırarak yoğurmaya devam edin.En son un olmak üzere tüm malzemeleri sırası ile koyun. Ellerinize yapışan cıvık bir hamur olması gerekir.Hamurunuz hamur kıvamına gelerek toparlanırsa bir yumurtanın akını içine kırarak yoğurmaya devam edin.Hamurunuzu sıkma torbasına doldurun ve ucunu kesip küçük yuvarlaklar yapmaya çalısın.İsterseniz hamurunuzu buzdolobında dinlendirerek hamurun kendisini toplamasını sağlayın böylece sıkma torbası kullanmadan yuvarlaklar yapabilirsiniz.
fırınımızı önceden 200 derece'ye getirip 10 dakika pişirelim.

Önemli not: Fırından çıkar çıkmaz sıcak şerbet dökülmelidir. Bunun nedeni içinde şerbeti çekecek bir madde olmadığı için (hindistan cevizi,badem..) şerbeti bolca tepsiyi dolduracak kadar döküp tepsinin üzerine bir başka tepsi ile kapatın. İşte bu kadar... hanımlar KOLAY GELSİN.

Afiyetler olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.